Handige links
Agenda
26-5 
T-DANSANT/BBQ NA HER
28-5 
SPORTDAG ORANJE NASS
15-6 
SLOTDAG JONGSTE JEUG
 
Hele agenda

Contact
MHC Muiderberg
Gerard Doulaan 7 t.o.
1399 ES Muiderberg

Let op: sommige thuiswedstrijden van MHC Muiderberg worden bij MHC Weesp gespeeld!

0294-264999
Nieuwsoverzicht
BESTUUR

3-5-2019
Afscheid van Nicole Witvoet-van Buchem (oprichter van onze club)
 


Afscheid

Nicole Witvoet - van Buchem (89)

  Goh, dacht Nicole Witvoet in 1975, ik heb drie kinderen die misschien wel willen hockeyen, maar dan moeten ze naar Bussum, Naarden of Weesp. Wat onhandig. Dat moet anders kunnen.

Als bestuurslid van de plaatselijke Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen (NvvH) schreef ze samen met nog een paar enthousiastelingen een brief aan de inwoners van Muiderberg.
‘Kinderen die willen hockeyen zijn aangewezen op het Gooi en Weesp, dat brengt op woensdag en zaterdag vervoersproblemen voor de moeders met zich mee.’


Die goeie ouwe tijd, toen moeders nog 24/7 moeders waren…


De brief werd in december 1975 huis-aan-huis-verspreid.
In juli 1976 kwam een tweede brief. De Vereniging van Huisvrouwen had maar liefst 90 aanmeldingen binnen. Genoeg voor 4 jeugd- en 2 seniorenteams.

Nicole Witvoet en haar gezelschap meldden zich bij de burgemeester en vroegen of ze dat veld in het Kocherbos mochten huren. De voetbalclub was immers van daaruit vertrokken naar de Negen Morgen. Na enige onderhandelingen ging het licht op groen. Op 10 september 1976 werd de Mixed Hockey Club Muiderberg opgericht. Het veld in het Kocherbos werd opnieuw ingezaaid en tot het bespeelbaar was, werd ‘getraind’ op het grasveldje in het Echobos.

Binnen een jaar na de eerste plannen was het voor elkaar. Nicole had haar werk gedaan, haar man Joop Witvoet nam het initiatief over en werd penningmeester in het eerste bestuur van onze club. Hun kinderen Hanneke, Caroline en Gerjan waren een van de eerste leden. En moeder Nicole zag dat het goed was.

Hier past een diepe buiging voor de vrouw die feitelijk het initiatief nam om onze club op te richten. Ook de afgelopen jaren kwam ze samen met man Joop nog regelmatig kijken. Ze waren de vrolijkste gasten bij de lustrumreceptie en namen graag een kijkje bij Wakefield. Apetrots op de club, maar vooral op haar kleinzonen Tim en Koen, zonen van dochter Hanneke en Roel Bos. Tim en Koen heb oma’s genen, lijkt me. Zodra er iets te doen is, staan ze vooraan om te helpen en ze maken altijd een feestje van 't leven.


En oma? Ze zag dat het goed was en vertrok.


Dankjewel Nicole Witvoet - van Buchem, dat u de basis van onze club hebt gelegd. We zullen goed voor haar blijven zorgen.

 

Namens het bestuur wens ik familie, vrienden en betrokkenen veel sterkte.Bart van Straaten

Secretaris


PS In de bijlage een kopie van de eerste brieven aan de inwoners van Muiderberg. Met dank aan Luuk Donders.

 9-4-2019
OPZEGGEN? VOOR 1 MEI (JUNIOREN) OF VOOR 1 JUNI (SENIOREN)
 
Huh?
Je gaat toch niet...?
Nee toch?Of ga je studeren? Verhuizen? Heb je een nieuwe baan in Sittard? 

Nou vooruit, dan mag het.
Je lidmaatschap opzeggen.
Junioren vóór 1 mei a.s.
Senioren vóór 1 juni a.s.

Alleen door een mail te sturen aan: [email protected]
Dus opzeggen bij je coach, trainer, de toevallige barman of met een mail aan een ander mailadres geldt niet.

En nog even extra streng: na deze data opzeggen = contributieplicht voor volgend seizoen. Echt waar. 

Maar nog beter...

Dit bericht is NIX voor mij. 
Ik blijf!
 

3-4-2019
CAMERA'S OP DE CLUB
 

Krijgt de AIVD toegang tot onze clubgeheimen?

Is de KGB geïnfiltreerd in het Kocherbos?

Kan de CIA zien hoeveel bier je afrekent?

Weet de Mossad dat je achter het clubhuis staat te foezelen?


Nee...

Maar sinds vorige week is ons pittoreske plekje in het bos wel beter beveiligd en heeft de firma Bardeal drie camera's opgehangen.


Waarom?

Alles voor onze veiligheid en een toevallige samenloop van omstandigheden.


Veiligheid

Wij wilden al langer iets meer toezicht op ons fijne complex. Voor de veiligheid. Toevallig kwam onze sponsorheld Hans Otten in contact met Synco van Keulen, die werkt bij Bardeal, leverancier van beveiligingssystemen. Bardeal heeft camera's gesponsord bij de Muiderbergse voetbalclub en wilde dat ook bij ons doen. Mooi werk Bardeal en dankjewel Synco!


Wat hebben we hangen? 

Buiten (2 camera's)

Met grote regelmaat neemt de Muiderbergse jeugd bezit van het terras op momenten dat er niemand op de club is. Dat gunnen we ze van harte, maar we willen wel dat alles waar helden als Bep Vos hard aan werken, heel blijft. Simpel gezegd: als er iets is gemold, willen we graag weten wie we hierop kunnen aanspreken. Nu er 2 camera's aan het clubhuis hangen, heeft dat ongetwijfeld een preventieve werking. De jeugd blijft wat ons betreft welkom.Binnen (1 camera)

In het najaar van 2018 hebben we ons Fort Knox opengebroken met grote ramen. Daar hebben we allemaal veel plezier van, maar je kunt nu wel precies zien wat er in ons clubhuis staat, hangt, ligt en zit. Inbraakgevoeliger dan voorheen dus. We besloten ook 1 camera binnen te hangen, zodat we alleen bij calamiteiten kunnen meekijken of achteraf kunnen terugkijken hoe, wat en wie?

Het is dus niet de bedoeling dat deze camera wordt afgedekt met een smerig doekje uit de keuken... (voor wie deze schoen past;-)
Gebruik en privacy

MHC Muiderberg is geen inlichtingendienst gestart. Wel hebben de accomodatiecommissaris (Michiel Vetter) en de secretaris (Bart van Straaten) toegang tot de live-beelden van de camera's. Alleen zij en verder niemand. Als er geen aanleiding is, worden beelden niet bekeken. Dit gebeurt dus alleen bij calamiteiten of (de enige uitzondering) om te kunnen bekijken of het veld onder water staat zodat trainingen of wedstrijden moeten worden afgelast.


Michiel en ondergetikte kunnen ook beelden terugkijken, maar dat gebeurt alleen als er iets is voorgevallen dat riekt naar criminaliteit of vandalisme.


De beelden van de camera's worden vastgelegd en blijven enige weken bewaard. De opslagcapaciteit werkt zo: is de harde schijf vol, dan worden de oudste beelden verwijderd.


Wij kunnen ons voorstellen dat sommigen van jullie niet blij zijn met deze camera's. Het is een gevoel dat 'Big Brother is watching you' ook is doorgedrongen tot een van de weinige plekken in ons leven waar de onschuld nog vanaf druipt. Over dat argument hebben we zeker nagedacht. En toch hebben we besloten de stap te nemen nu de gelegenheid zich voordeed. Wij hopen dat jullie erop vertrouwen dat we echt zorgvuldig omgaan met het gebruik van dit camerasysteem. Nogmaals: slechts twee functionarissen hebben toegang tot de camera's en zij kijken alleen (terug) als daar aanleiding toe is.


Jammer hoor... zwaaien naar de camera's heeft dus ook weinig zin.

Ik wens je een veilige dag!


Namens het bestuur,


Bart van Straaten

secretarisBen jij op zoek naar een perfect werkend beveiligingssysteem?

Klik dan hier.


 
Hoofdsponsor
Sponsoren
Vandaag jarig
Rivka Kuipers
Pelle de Vrij
Uitslagen
Social Media