Handige links
Agenda
22-7 
Ubuntu Hockeykamp
 
Hele agenda

Contact
MHC Muiderberg
Gerard Doulaan 2 a
1399 ET Muiderberg

Let op: sommige thuiswedstrijden van MHC Muiderberg worden bij MHC Weesp gespeeld!

0294-264999
de club 
Onze missie is een bijdrage leveren aan het stimuleren en beoefenen van de hockeysport in teamverband. Graag willen we dit doen in een veilige omgeving waarbij motiveren, plezier, ontwikkelen en positief denken voorop staat. Om het sporten verder te stimuleren willen we graag samenwerken met andere sportverenigingen in de omgeving.

Om deze doelstelling te realiseren dienen we aan de hockeybehoefte voor onze (toekomstige)leden te kunnen voldoen. Als hockeyclub willen we een club zijn waar ruimte is voor zowel sportief als recreatief hockey. Maar ook een club waar zowel jeugd, senioren en veteranen zich thuis voelen. Bij ons is plaats voor alle soorten hockeyleden. Als club vinden we gemeenschapszin, gezelligheid, familiegevoel, sportieve ontwikkeling en teamspirit van groot belang.

Ons ideaal is om alle teams op één locatie in het Kocherbos te kunnen laten spelen. Hiervoor is een tweede veld noodzakelijk. Naast de tweede veld commissie wordt een actieve sponsorcommissie in het leven geroepen die het mogelijk dient te maken deze en eventuele toekomstige faciliteiten te realiseren.

In het kader van sportief hockey streven we voor de jeugd naar lijnteams in de eerste klasse. Alle jeugdteams worden jaarlijks samengesteld op basis van selectie. Vanuit onze hockeyclub dragen we zorg voor goede trainers, voor zowel de recreatieve als sportieve spelers. Het merendeel van de huidige trainers speelt of heeft gespeeld bij onze eigen hockeyclub. We vinden dit belangrijk voor het behouden van de cultuur en identiteit van onze club en gaan deze lijn verder voortzetten.

Het is de wens om per leeftijdscategorie minimaal twee jeugdteams te hebben. Aanvullend daarop is het wenselijk om bij de senioren en de veteranen, zowel dames als heren teams in de competitie te hebben. Om dit mogelijk te maken zal er meer aandacht worden besteed aan de mogelijkheden die onze hockeyclub hiervoor kan bieden. Voor de veteranen die niet aan competitie kunnen meedoen worden de trimhockey mogelijkheden verder vorm gegeven.

Onze wedstrijden worden begeleid door goed opgeleide clubscheidsrechters. De laatste jaren zijn er vele nieuwe enthousiaste scheidsrechters bij gekomen. Alle scheidsrechters worden actief ondersteund in hun ontwikkeling. Graag zouden we een aantal van onze scheidsrechters naar een hoger niveau willen tillen. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is een actieve scheidsrechterscommissie samengesteld. Tevens is er besloten door het bestuur, dat MHC Muiderberg per september 2015 de verplichting oplegt dat minimaal één van ouders van de nieuwe junior leden het scheidsrechter examen moet halen. Bij de meeste hockeyclubs uit de regio is dit ook reeds ingevoerd.

De komende jaren worden de grotere evenementen zoals het familietoernooi, het Sevens toernooi en de hockeykampen verder worden uitgebreid. In het kader van sociale ontwikkeling zal de rol van de jeugdleden in de organisatie hiervan verder worden uitgebreid.

Bij onze club past een voortrekkersrol op het gebied van sportiviteit. Wij vinden dat een sportieve houding richting scheidsrechters, teamleden en tegenstanders bij onze club voorop moet staan. Met hulp van de hockeybond zullen we de komende jaren een programma uitrollen zodat we behalve als mooiste club ook bekend zullen worden als de sportiefste club.

We willen een hockeyclub zijn waar het bestuur zichtbaar en laagdrempelig aanwezig is, die nadenkt over de toekomst en hier passend beleid bij formuleert. Echter, het bestuur kan dit niet alleen. De rol van ouders en andere betrokkenen is van essentieel belang. Zonder de inzet van deze belangrijke groep mensen heeft onze hockeyclub geen bestaansrecht.

Heb je opmerkingen, suggesties of adviezen? Of ben je specialist op een van de genoemde onderdelen? Of gewoon enthousiast en wil je helpen waar je kan? Laat het weten via [email protected]


 
Hoofdsponsor
Sponsoren
Vandaag jarig
Paul Rozendal
Uitslagen
DS1 Gooische Hockey Club DS3 0-4
DS1 Loenense MHC DS1 3-0
HS1 Gooische Hockey Club HS2 6-0
HS1 Hockey Club Naarden HS3 5-0
DS1 Hockey Club Naarden DS2 3-2
DS1 MMHC Voordaan DS6 1-3
HS1 HMHC HS1 2-4
HS1 Gooische Hockey Club HS2 3-0
D30B Almeerse HC D30-1 0-1
Social Media