Handige links
Agenda
30-3 
WAKEFIELD TRAINING (
13-4 
WAKEFIELD TRAINING (
19-4 
WAKEFIELD 2019 (KOCH
15-6 
-2019 - KNHB Slotdag
 
Hele agenda

Contact
MHC Muiderberg
Gerard Doulaan 7 t.o.
1399 ES Muiderberg

Let op: sommige thuiswedstrijden van MHC Muiderberg worden bij MHC Weesp gespeeld!

0294-264999
WEER WAT NIEUWS APRIL
10-4-2018  | 

Ja hallo!
Met 22 graden en eenwaterig zonnetje ga ik echt geen mail zitten lezen hoor. Prima, dan doe je dat vanavond maar, want we willen toch graag weer wat nieuws delen:

1. Waterveld
Wéér dat waterveld? Ja, en dat blijft nieuws totdat het er ligt. Hopelijk deze zomer, maar dan moeten we wel ff gas geven met z'n allen....
Tijdens de laatste BALV is besloten de financiering van het waterveld voor elkaar te boksen door het uitgeven van obligaties. Er is 3 ton nodig, dus als iedereen ff in z'n ouwe sok kijkt en meedoet... dan zijn we er bijna!
Nee, zo makkelijk zal het niet zijn. 300.000 euro is serious business. Maar we gaan het toch proberen. Zeer binnenkort valt de officiële Obligatie- brochure in jullie mailbox en wordt helder uitgelegd hoe het werkt.

2. Hockeycafé - maandag 7 mei

Gisteravond (9 april) was het eerste MHCM Hockeycafé!
En het mag gezegd: helemaal vol was het clubhuis (nog) niet. Maakt niet uit, wedstrijdcommissaris Karin was er bijvoorbeeld, sponsor-kartrekker Hans was er, hagelnieuw TC-lid Roman was er, net als onze sportieve en respectvolle ambassadeur Fleur. En het complete bestuur. Dus zij die wel binnen kwamen wandelen hadden alle tijd hun vragen te stellen, te overleggen of hun ideeën te spuien. Of het gezellig was? Reken maar! Maar beter kom je dat volgende keer zelf checken.
Hockeycafé nummer twee: maandag 7 mei aanstaande!

3. Nieuw seizoen

Er wordt hard (heel hard) gewerkt aan het nieuwe seizoen. Met name Marco Diepenhorst (bestuurslid Hockey) is bijna avond-aan-avond op de club om de lijnen voor seizoen 2018-2019 uit te zetten en helder te krijgen of we in alle categorieën volwaardige teams op de been kunnen brengen. Bijvoorbeeld in de jongenslijn. Dit seizoen hebben we geen jongens A1, volgend seizoen hopelijk wel. Met wat passen en meten kan een aantal B-jongens vervroegd worden doorgeschoven en is de vorming van een A1 met 15 spelers mogelijk. A.s. woensdag praat Marco met het team, de coach en de manager. Als dit lukt, en we kunnen ook in de andere teams wat schuiven, dan moet het mogelijk zijn de hele jongenslijn volgend seizoen te te vullen met volwaardige teams. Het zou een strak staaltje planning zijn, maar als iedereen positief meedenkt moet het lukken!
En zo wordt bijvoorbeeld ook gesproken met de A-meiden die volgend jaar senior worden, met een mooi stel dames dat misschien nóg een veterinnenteam wil opzetten, met heel misschien wel een clubje jongere dames dat de kansen op een Dames1 aan het verkennen is en met Heren 1 (en Jong Heren1) die de blijvende ambitie hebben om volgend jaar te promoveren.

4. Nieuw bloed

Mooi nieuws ook uit andere spelonken van de club.
Fleur Folmer wordt onze ambassadeur Sportiviteit & Respect!
Wat dat wil zeggen? Dat we de komende tijd aandacht gaan besteden aan wat voor een club we nou eigenlijk willen zijn, hoe we met elkaar omgaan en op welke manier het beoefenen van de edele hockeysport op onze club van waarde kan zijn, ook voor je leven buiten de vereniging.
AmbassaFleur (met dank aan Marian Coenen) heeft er zin in, dus ook jij hoort van haar!

Suzanne Bakermans kan het toch niet laten en wordt de nieuwe vertrouwenscontactpersoon!
O, hadden we die dan? Jazeker. Lot van der Heijden was het jarenlang, maar heeft weinig 'zaken' in haar mandje gekregen. Toch Lot, veel dank voor het feit dat we het veilige gevoel hadden dat je al die tijd aanspreekbaar was!
Suzanne legt binnenkort uit wanneer en waarvoor zij aanspreekbaar is.

Marjolein Lankhout & Marian Coenen gaan aan de slag om in samenwerking met Fleur en Suzanne een Manifest op te stellen waarin de waarden van onze club worden samengevat. Klinkt saai? Wacht maar af!

We zijn heel erg blij met zoveel nieuwe energie!

En dan zijn we er nog niet...

Roman Scheffer treedt binnenkort toe tot de Technische Commissie (TC) als hoofd van de jeugd. Hulde!

Arnoud Schmitz gaat zich samen met Sandra van der Mark inzetten voor het opleiden en begeleiden van nieuwe scheidsrechters. Top!

Marian Coenen en Marjolein Lankhout hebben JA gezegd tegen nog een jaar beheer van de bar. HiHa!

Anique Overtoom en Mileen Quispel zijn nu jaren week-in-week-uit bezig met de indeling van de juiste scheidsrechters bij de juiste wedstrijden. Een dankbare klus, maar er komt een moment dat het mooi is geweest. Dat snappen we, dus we kunnen Anique en Mileen alleen maar dankbaar zijn. En dat zijn we!
We zijn dus op zoek naar opvolgers! Wat zeg je? JIJ?

En dan Jolanda Boogaard. De tijger van de ledenadministratie. Ook zij heeft het na al die jaren wel gezien. Snappen we ook. Supertof dat je het zo lang hebt gedaan Jolanda!
Wie gaat haar taak overnemen? Voordeel? Je kunt het werk helemaal thuis doen.
Voel jij je geroepen omdat je begrijpt dat jouw club niet zonder vrijwilligers kan? Mooi, mail dan ff aan: [email protected]
 

Pfff, trekken jullie het nog?
Sorry hoor, beetje veel nieuws weer deze maand.
Ik wou namelijk ook nog zeggen dat WAKEFIELD 2018 een groot succes was. Dankzij die fijne Engelsen, maar zeker ook dankzij de ouwe rotten Nav, Stefanie, Eric, Tim en Ernst, en de debutanten Pam en Eric. Topperts!
Voor een indruk van het driedaagse hockeyfeest in weer en wind (en sneeuw), check de Facebookpagina van Wakefield.

5. Jongste Jeugd spelregelochtend

Eind maart organiseerde de commissie Jongste Jeugd een spelregelochtend voor ouders van de Benjamins, de E-tjes en de F-jes. Een groep kinderen en ouders om te koesteren, want zij zijn immers de toekomst van onze club.
Op het veld werden de belangrijkste spelregels uitgelegd door oer-specialisten Marjolein Lankhout (E-tjes) en Bart Vinkhuyzen (Benjamins en F-jes). Wat is dat nou eigenlijk, shoot? En wordt daar altijd voor gefloten of laat de scheidsrechters het ook wel eens voorbij gaan zonder te fluiten? En, hoe wijs je dat eigenlijk aan?
Dit met de bedoeling om alle ouders (ook zij die nooit hebben gehockeyd) de grondbeginselen bij te brengen en zo vertrouwd te raken met hockey. Want soms kan het best een ingewikkeld spelletje zijn.

Een mooie zondagochtend (op een dag dat het nog echt koud was...) met veel dank aan de organisatie: Myronne Verdoold en Floor Smit. 
Leuk én nuttig!


6. Familietoernooi - 20 mei (eerste Pinksterdag)

Vorig jaar het grootste toernooi-ever op onze club. Met 19 familieteams op 1 veld. Het lukte en het was te gek!
Zet 'm dus vast in je agenda, bel opa en oma, tante en oom, nicht en neef.
Zondag 20 mei is het weer zover!
Eerste Pinksterdag -> Familietoernooi MHCM.

Binnenkort volgt meer info.

7. Opzegging lidmaatschap

Niet doen natuurlijk, punt.
Maar als je toch gaat verhuizen of je hebt een goede reden de club aan het einde van het seizoen vaarwel te zeggen, dan gelden daarvoor een paar simpele regels:
Junioren: opzeggen vóór 1 mei 2018.
Senioren: opzeggen vóór 1 juni 2018.

Na deze data zitten we met de voorbereidingen al zo diep in het nieuwe seizoen dat contracten zijn afgesloten, dat de selecties rond zijn, dat het heel lastig is dit allemaal weer te moeten wijzigen. Daarom: zeg je na deze data op, dan zien wij ons helaas genoodzaakt de contributie voor 2018-2019 toch te innen.
Hoe je dit allemaal kunt voorkomen? Simpel: niet opzeggen, maar lekker blijven hockeyen bij de mooiste en leukste club van ons land!


En nu?

Slaap lekker. Of zoiets.

Grote groet,

Bart van Straaten


Geef een Reactie

:) = :( = 8) = 0-) = ;) =
:*) = -:-) = :0 = :9 = L) =
^O^ =
terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Sponsoren
Uitslagen
DA MHC de Kikkers D45A 0-3
DB Huizer HC DC 5-0
H1 Z.H.C. de Kraaien H1 3-1
HVL Hockeyclub SCHC HVL2 3-2
JD1 Hockey Club Naarden JD4 6-3
DJ1 U.H.C.QUI VIVE DJ2 6-3
Social Media