Handige links
Agenda
2-3 
WAKEFIELD 2019 KICK-
3-3 
Praktijkles fluiten/
9-3 
VEILING DINER HEREN
30-3 
WAKEFIELD TRAINING (
13-4 
WAKEFIELD TRAINING (
19-4 
WAKEFIELD 2019 (KOCH
15-6 
-2019 - KNHB Slotdag
 
Hele agenda

Contact
MHC Muiderberg
Gerard Doulaan 7 t.o.
1399 ES Muiderberg

Let op: sommige thuiswedstrijden van MHC Muiderberg worden bij MHC Weesp gespeeld!

0294-264999
WEER WAT NIEUWS - FEBRUARI 2018
5-2-2018  | 


Zo, hoog tijd voor een clupdate, want ondanks een op het oog stille periode is er weer genoeg gebeurd deze winterstop. Het wordt een (te) lange, dus ga er maar ff goed voor zitten...


1. BALV 30 JANUARI

Afgelopen dinsdag kwamen zo'n dertig leden en ouders van leden af op de Buitengewone Algemene LedenVergadering. Best veel eigenlijk. Onder hen een groot deel van de selectie van Heren 1. Hulde!


Bestuurswissel

De vergadering werd afgetrapt door penningmeester Fergus Hoedeman. Namens het nog zittende deel van het bestuur vertelt Fergus dat hij het betreurt dat voorzitter Erik Wiltink en bestuurslid accomodatie Jiska Swarte tussentijds afscheid hebben genomen.

"De aanleiding van hun vertrek is niet goed geweest voor de vereniging en het spijt ons dat Jisa en Erik vanavond niet aanwezig zijn. We respecteren hun afwezigheid, maar we hadden Erik en Jiska vanavond moeten eren en danken voor alles wat zij al die jaren voor de vereniging hebben betekend. Het is onbeschrijfelijk hoeveel tijd, energie, liefde en toewijding zij aan de club hebben besteed en het voelt vreemd dat zij vanavond elders zijn. Wij hopen en doen ons beste om Jiska en Erik op een later moment alsnog officieel te huldigen, maar ook zonder hun aanwezigheid spreken wij onze grote bewondering, lof en dank naar hen uit."
Groot applaus voor Erik en Jiska!

Fergus houdt nog even het woord en, zoals dat gaat, wordt de blik gericht op de toekomst. Bij acclamatie worden Dirk Jan Schwietert (voorzitter) en Michiel Vetter (accommodatie) benoemd tot bestuurslid.


Vooruitblik bestuur

De nieuwe voorzitter neemt het woord en memoreert dat hun actie nooit gericht is geweest op personen en het absoluut niet de bedoeling was om op deze manier tot een bestuurswisseling te komen. Dirk Jan biedt daarvoor nogmaals zijn excuses aan, ook namens Pam van Olst en Michiel Vetter.

Dirk Jan heeft een hockeyhart en wil de club graag in harmonie dienen. Hij hecht aan het belang van sport en het verenigingsleven.


Bestuursvisie

MHCM is een Muiderbergse hockeyvereniging voor Muiderberg, Muiden en omgeving.

De speerpunten van het beleid voor de komende jaren zijn:
- Investeren in het Kocherbos
- Sportiviteit en respect
- Maatschappelijk verantwoord besturen
- Oplossing veldcapaciteit
- Uitbreiding senioren


Financiering waterveld

Een nieuw veld is noodzaak, anders wordt het lastig komend seizoen nog in het Kocherbos te hockeyen. De investering voor een waterveld is groot (250-300k) en zorgt voor druk op exploitatie.

De bank is bereid een lening te verstrekken. Het benodigde bedrag is afhankelijk van:
- Bijdrage gemeente Gooise Meren - gemeente koopt deel Kocherbos (sportbestemming) en verhuurt dit deel aan MHCM.
- Alternatieve lening d.m.v. obligatie aan leden
- Terugbetaling particuliere lening t.b.v. aankoop Kocherbos
- Crowdfunding

Na de presentatie van onze penningmeester ontstond een levendige discussie over de financiering. Eindconclusie: er wordt een uitvoerig(er) financieringsplan gemaakt, waarin meer inzicht wordt gegeven in de financiƫle consequenties op langere termijn.

Hiervoor wordt op zo kort mogelijke termijn een nieuwe BALV uitgeschreven.


Sponsoring

Tataaa! Hans Otten is onze hagelnieuwe sponsorcommissaris! Hans zit boordevol mooie plannen om heel veel geld binnen te brengen. En hij gaat al die plannen binnenkort uitvoeren. Of zoals Hans het zelf zei: "De tikkie staat open!"


Aanpassingen clubhuis

Ook de nieuwe accommodatie-chef Michiel Vetter zit vol plannen. Te beginnen bij het clubhuis. Voordat het veldseizoen weer van start gaat ligt er een nieuwe vloer in het clubhuis! En ook de opslagruimte van de keuken wordt vergroot met een deel van de herenkleedkamer. Hierdoor komt meer ruimte vrij in de keuken en kan daar op termijn ook nog wat worden gemoderniseerd. Het clubhuis krijgt op sommige plekken een iets lichter tintje. In de begroting van afgelopen oktober is budget opgenomen voor aanpassingen clubhuis, dus dit gaat niet ten koste van andere uitgaven.
Verdere plannen? Jazeker. De ingang wordt op termijn verplaatst, er komt bij voorkeur een schuifpui aan de voorkant van het clubhuis met een aparte ingang. De huidige ingang wordt het trainershok en het materiaalhok blijft van Bep en voor keepersspullen; voor elk team een eigen afsluitbaar hok. Details? Later.


Cashloos clubhuis

Het systeem is aangeschaft en wordt voor het begin van de tweede helft veldseizoen in gebruik genomen; wij krijgen een cashloos clubhuis! Even wennen, maar ook veel handiger. Voortaan is het pinnen, pinnen en nog es pinnen bij MHCM. En... zoveel je wilt!


Rondvraag

Bep Vos zat in de Oostenrijkse sneeuw, dus er dreigde een ultra korte rondvraag. Gelukkig wist Luuk Donders de aandacht te vangen met zijn vraag over de geĆÆncasseerde contributie. Luuk kon zich herinneren dat de kascommissie bij de vorige ledenvergadering haar zorgen uitsprak over het enorme bedrag aan contributies dat nog uitstond. Hulde aan onze penningmeester Fergus Hoedeman; inmiddels zijn, op 150 euro na, alle contributies van het afgelopen seizoen binnen! Fijn ook dat de nieuwe contributieronde net is gestart, zodat Fergus niet werkloos thuis hoeft te zitten...


Rondantwoord

En toen werd ineens duidelijk waarom hele Heren 1 op de vergadering was. Uit pure interesse natuurlijk. Ook. Maar toch ook om nieuwe voorzitter Dirk Jan een lekkere vette cheque te overhandigen. Met het organiseren van het meer dan geslaagde Veilingdiner heeft Heren 1 voor onze club maar liefst 1000 euro opgehaald! Mooi, heel mooi werk mannuh!


2. NOG MEER HEREN 1 IN DE TOP

Hupsakee, onze hoogste Heren hebben het weer geflikt: ook volgend jaar spelen zij in de zaal in de Topklasse! Laren promoveerde afgelopen weekend naar de hoofdklasse, waardoor onze heren als nummer 7 van de afgelopen competitie een nieuw seizoen op het op-een-na-hoogste niveau van Nederland mag blijven spelen. Top! Klasse!


3. DAMES 1 HOUDT HET SPANNEND

Dames 1 leek net als vorig jaar fluitend naar het zaalkampioenschap te spelen, maar verloor afgelopen zondag onverwacht van Vianen. Niks aan de hand, maar het wordt nu wel een stuk spannender. Met twee wedstrijden minder gespeeld staan onze dames 6 punten achter op Eemvallei. Het kan dus nog! En het kan ook een droomslot worden, want de allerlaatste wedstrijd (17 februari om 20.20 u in Laren) spelen onze dames tegen... Eemvallei! Z M OP ladies!


4. MEISJES A2 OP WEG NAAR DE BLOEMEN

Onder de bezielende leiding van Jan Willem Huisman en Daan Koopmans racen de meiden van A2 richting kampioenschap. Aanstaande zondag (11/2) spelen de dames nog 2 wedstrijden, tegen Maarssen en Hilversum. Maarssen heeft nog geen punt gehaald en Hilversum staat net daarboven, dus het lijkt kat in 't bakkie. Maar onderschatting is gevaarlijk, dus kom op meiden, nog 1 keer alles uit de zaalkast!


En nu?
Genoeg geweest.
Meer dan genoeg zelfs.


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Sponsoren
Vandaag jarig
Boris Balledux
Jeroen Franken
Uitslagen
D1Z M.H.C. Barneveld D1 1-2
D1Z Loenense MHC D1 1-3
DJ1Z H.C. Eemvallei DJ2 0-2
DJ1Z MHC Fletiomare DJ2 4-0
JB1Z M.H.C. LELYSTAD JB1 1-5
JB1Z MHC Soest JB2 4-0
JD1Z SV Kampong Hockey JD5 6-2
JD1Z Schaerweijde JD4 6-1
MA1Z M.H.C. LELYSTAD MA3 7-1
MA1Z Hockey Club Naarden MA8 1-9
Social Media